Opbrengst Vastenproject 2022 voor vluchtelingen Oekraïne

De afgelopen weken van de Vastenperiode is er ijverig ingezameld voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Dat gebeurde op veel verschillende manieren: door voedings- en hygiënische producten mee te brengen, en door donaties in de collectebus en op de bankrekening van het Stadsklooster. Daarnaast hoorden we op Palmzondag welke klusjes de kinderen tegen betaling hebben uitgevoerd voor het goede doel. De opbrengst van de kinderen mag er zijn: 101,10 euro!

In de collectebus werd door de bezoekers 82 euro gedoneerd en via de bank kwam ruim 400 euro binnen. Dat brengt het totaal van de actie op maar liefst € 603,10.

Nogmaals dank aan de inbrengers van de voedings- en andere producten en aan de gulle gevers. En speciaal dank aan de kinderen voor hun werk en het mooie resultaat !

Diaconiegroep Stadsklooster (en Kindernevendienst)
———————————————————————-
Ondertussen heeft Suryaproject.eu, de Nijmeegse organisatie die de hulpgoederen inzamelt en vervoert naar het grensgebied bij Oekraïne, ons bedankt voor de donaties (en de goederen):

‘Met blijdschap en dank hebben we uw donatie voor Oekraïne mogen ontvangen.

Wij zullen het bedrag overmaken aan NEEKA Hungary foundation, opdat zij het kunnen aanwenden in het kader van de hulpverlening aan Oekraïne.

Bijna dagelijks verzorgen zij transporten met voedsel en andere hulpgoederen vanuit Oost-Hongarije naar de stad Mukacheve in West-Oekraïne. Vandaar uit worden de goederen verder verspreid.

Bijgevoegd enkele foto’s van zo’n transport die wij gisteren van onze collega’s hebben ontvangen.

Nogmaals hartelijk dank voor uw steun.
Lambert Simons, namens Suryaproject