Wie zijn wij?

Heb je soms ook het gevoel dat er meer moet zijn? Verlang je weleens naar meer heelheid, dat je niet alleen aangesproken wordt op efficiency en meetbaar resultaat, maar dat er ruimte is voor wat groter is dan dat, groter wellicht dan jijzelf?

Ontdek de kloosterling in jezelf!
Stadsklooster Mariken is geen ommuurd claustrum (klooster), het is veelmeer overal daar waar mensen en initiatieven de kloosterling in zichzelf ontdekken. Religieus of niet, gaan zij als tochtgenoten op expeditie naar een overstijgend perspectief, naar meer ziel en zaligheid in onze samenleving.

Als Stadsklooster Mariken gaan we op zoek naar een overstijgend perspectief. Dat kan je religieus invullen of op een vrije manier. De initiatiefnemers komen zelf uit de kloostertraditie van de augustijnen. Die traditie vertalen we zo dat zij jou, religieus of niet, kan helpen om jouw eigen spiritualiteit te ontdekken. Tegelijkertijd zijn we heel benieuwd naar hoe jij je weg gaat. Zo verrijken we elkaar en vinden we samen nieuwe inspiratie.

Het Stadsklooster noemt zich naar Mariken van Nimwegen omdat Mariken op zoek naar het overstijgende haar eigen weg is gegaan. De legende van toen vertelt weliswaar dat zij zich met de duivel heeft ingelaten, maar zij was gewoon nieuwsgierig naar nieuwe inspiratie buiten de geijkte paden. Voor ons is Mariken een boegbeeld van emancipatie en vernieuwing.

Mensen en initiatieven, ontdek de kloosterling in jezelf. Laten we als tochtgenoten op expeditie gaan naar een overstijgend perspectief, naar meer ziel en zaligheid in onze samenleving.