Velen van ons ontvangen nu of binnenkort een energiecompensatie van 2 x 190 euro. Rechtstreeks op hun bankrekening of verrekend met hun maandnota. Maar niet iedereen heeft dit geld nodig, vanwege een goed inkomen of vanwege een voordelig energiecontract. Anderen, vooral mensen in (energie)armoede, met vaak een relatief hoge energierekening hebben moeite om rond te komen. Zij kunnen wat extra steun heel goed gebruiken in deze tijd van hoge prijzen.

In Nederland zijn ondertussen al veel mensen bereid om hun één of twee keer 190 euro weg te geven aan mensen die het harder nodig hebben.

Als Stadsklooster sluiten we graag aan bij de oproep van diverse organisaties en kerken om de energiecompensatie te doneren, helemaal of voor een deel. Om zo ons steentje bij te dragen aan hen die deze ondersteuning nu goed kunnen gebruiken.

Om het u gemakkelijk te maken, sommen we hieronder enkele mogelijke goede doelen op. Zij gebruiken de ontvangen donaties indirect of rechtstreeks voor de kwetsbaarste groepen.

Alvast dankjewel !

Enkele voorbeelden van goede doelen:

Kansfonds
Dit fonds biedt niet zelf noodhulp, maar verdeelt het ontvangen geld onder partnerorganisaties in het land die weten hoe ze met noodhulp om moeten gaan. En dus goed weten wie de hulp hard nodig heeft. Het motto van de hulpactie is ‘Help elkaar de winter door’.

Doneren – Kansfonds

Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe
Ons welbekend van de inzamelacties in het voorjaar. Het aantal klanten van de Voedselbank is de afgelopen maand gestegen van 750 naar bijna 900 klanten. Met de energiebonus van één huishouden kan de Voedselbank bijna vijf huishoudens ondersteunen.

Kun jij de energiekorting van 190 euro missen? – Voedselbank Nijmegen Overbetuwe

Kledingbank Nijmegen
De Kledingbank helpt armoede bestrijden door te voorzien in de basisbehoefte van kleding.

Klanten van de Voedselbank kunnen twee keer per jaar een kledingpakket krijgen, met goede gebruikte kleding of ontvangen kleding van restpartijen.

Ik wil wat doen | Kledingbank

Ria van Kessel  (lid diaconiegroep SKM)
Bart van Straaten