Inzameling voor Oekraïne september-oktober 2023

Nog steeds is er oorlog in Oekraïne. Nog steeds leven mensen door de raketaanvallen in grote angst en onzekerheid. Nog steeds hebben veel mensen daar geen toegang tot schoon drinkwater of elektriciteit. Daarom is allerlei hulp is nog steeds meer dan welkom!

De Oecumenische werkgroep diaconie van de Antonius van Paduakerk en Maranathakerk houdt samen met andere kerken in september/oktober weer een inzamelactie voor goederen en hulpmiddelen. Surya Project zal samen met de Europese hulporganisatie NEEKA opnieuw voor het vervoer van de goederen zorgen. Zij weten precies waar de ingezamelde hulpmiddelen het hardst nodig zijn.

Als Stadsklooster Mariken doen we in deze periode mee met een geldelijke inzameling voor Surya Project. Daartoe zal de bekende groene collectebus vanaf komende zondag tot 15 oktober klaarstaan voor uw bijdrage. U kunt ook doneren via de bankrekening van het Stadsklooster:  op rekening NL35 INGB 0002 2069 16, onder vermelding van ‘Inzameling Oekraïne najaar 2023’.

Wie liever hulpgoederen inbrengt, kan dat doen bij de Antonius van Paduakerk. Na onze viering kunt u op de zondagen tot 15 oktober terecht aan de Groesbeekseweg 96, steeds van 11.00 tot 12.00 uur.

Gewenst zijn hygiënische artikelen zoals tandenborstels, tandpasta, maandverband, luiers, incontinentiemateriaal, stukken zeep en deodorant. En daarnaast babyvoeding, dikke kaarsen en pakken drinkwater. 

Ook is er voor de talloze gewonden veel behoefte aan hulpmiddelen als rolstoelen, rollators, douchebrancards, douchestoelen en hometrainers.

Heel fijn als u met een financiële gift of met goederen bij de AvP-kerk deze inzameling wilt steunen. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Diaconiegroep SKM