Op dinsdag 16 juli gaat ’s werelds grootste vierdaagse wandeltocht weer van start. Naar dit wandelfestijn komen wandelaars vanuit de hele wereld om in Nijmegen en omgeving hun kilometers te maken. Vele van hen lopen met een bepaalde intentie, voor een goed doel, ter nagedachtenis, …

Dit jaar draagt Stadsklooster Mariken haar steentje ook bij, niet in de vorm van een kilometervreter, maar door langs de routes een plek te creëren waar wandelaars even een momentje van bezinning kunnen vinden. Dit kan zijn door een kaarsje op te steken, een intentie te schrijven of een gesprekje te voeren met één van de gastvrouwen of -heren.

De basis voor de bezinningsplek is het ‘Klooster op Wielen’. Dit ‘tiny klooster’ is een caravan die speciaal als klooster is ingericht in opdracht van de Konferentie Nederlandse Religieuzen – KNR. Er zijn onder andere twee stoelen en een tafeltje om buiten neer te zetten, een kaarsenbak om een lichtje aan te steken. Kijk maar eens op hun website https://kloosteropwielen.nl/. Zij gaan ermee naar festivals en wij mogen hem gebruiken tijdens de 4-daagse.

Dag 1 staan we in Oosterhout bij de Sint-Leonardus kerk.
Dag 2 plaatsen we het klooster in Alverna bij de Heilige Jozef kerk.
Dag 3 in Nijmegen zelf bij de Groene Schakel aan de Archimedesstraat.
Dag 4 op het weiland tegenover kwekerij Kokke, Stadsdijk 2.

Doe mee
Zoals hierboven al is beschreven zijn er gastvrouwen en -heren nodig om dit mogelijk te maken met name voor een paar uren in de ochtenden. Ben je geïnteresseerd om de wandeltocht van dichtbij mee te maken, maar dan op een heel andere manier? Laat dat dan weten aan Bart of Ria.

Maar de caravan, het ‘Klooster op Wielen’, komt niet vanzelf op deze verschillende plekken. We moeten hem maandags voor de 4-daagse ophalen en vrijdags weer terugbrengen. Tevens moeten we als de stoet van wandelaars voorbij is getrokken de caravan naar de volgende locatie 

brengen. Hiervoor zoeken we een chauffeur(s) en auto(s) met trekhaak. Zou je één of misschien wel alle dagen mee willen helpen, meld je dan bij Bart of Ria.

Samen kunnen we tijdens de 4-daagse laten zien wie en wat het Stadsklooster Mariken Nijmegen is!

Het Pioniersteam
Ria, Bart, Els, Ekkehard