De gang van het gemis

Op woensdag 2 november zal Stadsklooster Mariken om 19.00 uur een  viering houden, met daarin een belevingstocht in de Boskapel, Graafseweg 276 in Nijmegen.

De lotusbloem staat centraal tijdens deze viering. Deze bloem groeit vanuit de modder naar het licht. De lotusbloem is het symbool voor het leven.

Soms is het leven moeilijk, alsof we in de modder zitten. Wanneer er sprake is van een ommekeer is er weer hoop en perspectief en is het mogelijk om weer tot bloei te komen.    

Het wordt een viering met sfeerlicht, rituelen, woorden, muziek en zang. Er worden persoonlijke verhalen gedeeld. Er is ruimte om je te verbinden met het donker en het licht.  

Verloop viering

Bij binnenkomst kun je een bloem uitzoeken die qua kleur en vorm past bij jouw persoonlijke gevoelens van verlies- of verlangen. Neem deze bloem mee naar je plaats.  

In de viering worden ook de overledenen herinnerd die dit jaar  uit onze gemeenschap zijn weggevallen. Daarna kan iedereen naar voren komen om een lichtje aan te steken om stil te staan bij datgene waar jij aandacht aan wilt geven.

Tijdens de viering zul je worden uitgenodigd om in beweging te komen, om langs verschillende activiteiten te lopen.

Activiteiten zijn onder andere:

  • Schrijf op wat je kwijt wilt en stop het weg in de modder
  • Laat een naam uitzingen
  • Schrijf je verlangen op een blad van de lotusbloem
  • Luister naar de gedichten
  • Plaats jouw gekozen bloem bij de andere bloemen
  • Luister naar muziek en zang
  • Steek in stilte een kaars aan in de Mariakapel

Deze viering is niet aan leeftijd of geloof gebonden en toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft. De ingeschatte duur is anderhalf uur. Vanaf 18.30 is de zaal open.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Voorganger:      Ekkehard Muth

Zang:                   Stadsklooster Mariken koor onder begeleiding van Rob Engels.

Solist:                  Marie-Cecile Rossen 

Muziek:              Selma Peters, Wout Moerman en Rob Engels

 

Werkgroepleden: Maria Robbers, Ans van de Ven, Fred Uit het Broek, Frank Ter Beek, Annemarie Revenberg en Ekkehard Muth.