Geloof in mij

Geloof in mij

Doen, ervaren, maken

Activiteit details

  • Stadsklooster Mariken
  • 13 februari 2020
  • 19:00 - 22:00

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank jij Kindly

Geloof in mij

Graafseweg 276 Nijmegen

19:00 - 22:00
13 februari 2020

000000

Geloof in mij

Graafseweg 276 Nijmegen

19:00 - 22:00
13 februari 2020

Afdrukken

Theatervoorstelling van Mind Mix over geloof en spiritualiteit & seksuele en genderdiversiteit
donderdag 13 februari 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Stadsklooster Mariken
Graafseweg 276
Nijmegen

Lesbisch, homo, bi, transgender, intersekse of queer (LHBTIQ) èn gelovig? Een combinatie die niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Hoewel er geloofsgemeenschappen zijn waar LHBTIQ’ers met open armen worden ontvangen, liet de Nashville-verklaring in 2018 nog zien dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Reden voor Stadsklooster Mariken (voorheen De Boskapel) om samen met theaterbureau Mind Mix een interactieve theatervoorstelling te ontwikkelen en deze thema’s en pijnpunten op positieve en toegankelijke wijze bespreekbaar te maken.

Met verschillende scènes zullen de spelers het gesprek zoeken met het publiek. Welke aannames zitten er tussen onze oren als het gaat om geloof en seksuele diversiteit? Hoe beïnvloedt dat hoe we elkaar zien en hoe willen we daar samen mee omgaan? Een voorproefje van één van de scènes:

‘Iedereen lijkt er iets van te vinden’
Een meisje is tot over haar oren verliefd, op een ander meisje. Dat voelt fantastisch én verwarrend: hoe moet ze deze verliefdheid rijmen met haar geloof? Iedereen lijkt er iets van te vinden. In een brief aan haar moeder schrijft ze hoe ze zich voelt. Hoe zal haar moeder reageren?

Toegang gratis. Info: stadskloostermariken.nl/week-van-de-liefde/
of mail naar roze@stadskloostermariken.nl.

Dit programma wordt gesteund door: Stichting SBHN-ProProS Fonds, Fonds Kerk en Wereld, Menno Mulder Fonds, gemeente Nijmegen en gemeente Arnhem.