PROGRAMMA BEZIELDE FILM SEPTEMBER 2021 – JUNI 2022          

In het jaar 2021-2022 is ‘Lotsbestemming’ het verbindende thema van de reeks ‘bezielde films’.

We bekijken films waarin de hoofdpersoon haar of zijn leven leidt zoals dat is ‘gegroeid’. En dan gebeurt er iets waardoor de vanzelfsprekendheid van hoe het leven zich voltrekt, wordt bevraagd. De hoofdpersoon zal moeten kiezen hoe verder te leven. Bij het kiezen speelt het verstand maar een beperkte rol.

Hoe gaan wij om met een aangereikt scharniermoment in ons leven? En hebben wij een dergelijk scharniermoment wel in de gaten?

De serie van zes films zijn uitgezocht door de werkgroep “bezielde film” vanuit de Doopsgezinde-Remon-strantse gemeente (Mike Rijken), het Stadsklooster Mariken (Rob Comans) en de Effata-geloofsgemeen-schap (Fabiënne Kanis). Op elke deelnemende locatie worden dit seizoen 2 films uit de reeks getoond.

Zolang het corona-virus nog gevaarlijk rondwaart, zullen we extra aandacht moeten besteden aan de infectie-veiligheid. Daarbij zal ook improvisatie nodig zijn. De ervaring leert dat het aantal bezoekers doorgaans ruim onder de 30 blijft. Van de deelnemers wordt gevraagd om de 1,5 meter zo goed mogelijk in acht te nemen.

Programma:

woensdag 22 september 2021: Des Hommes et des Dieux 
zondag 31 oktober 2021: Hamam; Il bagno Turco
woensdag 17 november 2021: Moonlight

zondag 13 februari 2022: Der Krieger und die Kaiserin
woensdag 9 maart 2022: Dheepan
woensdag 20 april 2022: Parasite