Voor jullie initiatief

Meer en meer zoeken mensen naar een overstijgend perspectief. Nijmegen kent daarom steeds meer initiatieven, kerkelijk, maar vooral niet-kerkelijk, die op welke manier dan ook bezig zijn met zingeving en spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Een breed landschap van zingeving en spiritualiteit, de ‘Spiriscapes in Nijmegen’.

Stadsklooster Mariken is de plek waar die initiatieven, maatschappelijke en kerkelijke, samenwerken. Met deze samenwerking is alvast een begin gemaakt door enkele bijeenkomsten met wisselende afvaardigingen van Centrum voor Ontmoeting in Levensvragen, Vincent de Paul Center Nederland, Huis van Compassie, Ieder Talent Telt, Pelgrimshuis Antonius, ZIN in Nijmegen.

Dit jaar zal het Samenwerkingsverband Spiriscapes in Nijmegen verder gestalte krijgen. In het samenwerkingsverband ontmoeten we elkaar om elkaar te bevragen, van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen, af te stemmen, enzovoort. Samen maken het aanbod van zingeving en spiritualiteit in onze stad sterker.

Neem contact op als je kennis wilt maken.