Voor jullie organisatie

Meer en meer zoeken mensen naar een overstijgend perspectief. Voorbij de materie en ook voorbij de eigen individualiteit proeven we een verlangen naar gedeelde waarden en naar spiritualiteit. Vroeger waren zingeving en spiritualiteit de terreinen van de kerken, maar steeds meer zien wij juist niet-kerkelijke initiatieven ontstaan waar mensen op zoek gaan naar een overstijgend perspectief.

Ook Nijmegen kent steeds meer initiatieven die op welke manier dan ook bezig zijn met zingeving en spiritualiteit in de breedste zin van het woord, een breed landschap van zingeving en spiritualiteit, de ‘Spiriscapes in Nijmegen’.

Stadsklooster Mariken is de plek waar die initiatieven, maatschappelijke en kerkelijke, samenwerken. Met deze samenwerking is alvast een begin gemaakt door enkele bijeenkomsten met wisselende afvaardigingen van Centrum voor Ontmoeting in Levensvragen, Vincent de Paul Center Nederland, Huis van Compassie, Ieder Talent Telt, Pelgrimshuis Antonius, ZIN in Nijmegen.

Dit jaar zal het Samenwerkingsverband Spiriscapes in Nijmegen verder gestalte krijgen. In het samenwerkingsverband ontmoeten we elkaar om elkaar te bevragen, van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen, af te stemmen, enzovoort. Als tochtgenoten bouwen we samen voor onze stad aan een stevig aanbod op het gebied van zingeving en spiritualiteit.

Neem contact op om kennis te maken en om de mogelijkheden te verkennen.