Bezoek aan Sancta Maria

Afgelopen zondag zijn we in Sancta Maria op bezoek geweest. Er wordt veel over gesproken, Joop heeft op 29 mei een pitch gehouden, die kan je hier terugkijken, maar het beste is toch als je het met eigen ogen kunt zien.

Met 60 mensen trokken we na de pinksterviering naar de Bredestraat waar we welkom geheten werden door de eigenaar Bob van de Water. Door een lange gang kwamen we in de kapel waar we getracteerd werden op koffie en wat lekkers. Bij Marjette de Rechter en Marie-Thérèse Soons bleek de herkenning bijzonder groot, want zij hebben vroeger in Sancta Maria gewerkt; de een met jongeren de ander met ouderen. Allebei staken ze daarom een kaars aan voor de ouderen en de jongeren en zetten die bij het inmiddels befaamde prentje van zr. Martialis, de zegenswens die de laatste zuster bij haar vertrek aan de toekomstige bewoners mee heeft gegeven.

Vervolgens vertelde Joop hoe deze wens in Sancta Maria vorm gaat krijgen. Daarna kregen we een rondleiding onder de bezielde leiding van Bob van de Water en van Joop. We keken onze ogen uit, en velen van ons begonnen al te dromen: als dit toch ons nieuwe thuis zou kunnen worden.